• Venlo krijgt één adres voor huiselijk geweld

    De Mutsaersstichting in Venlo werkt aan een experiment waarin huiselijk geweld wordt aangepakt door verschillende instanties vanuit één gebouw. De nieuwe aanpak vanuit zogenoemde Family Justice Centers maakt deel uit van een project in zes Europese steden.

    Het idee komt uit de Verenigde Staten waar slachtoffers van huiselijk geweld bij bezoek aan een Family Justice Centre aangifte doen en hulp, opvang en politiebescherming krijgen. Op de plaatsen waar de Family Justice Centers actief zijn is het aantal dodelijke slachtoffers van huiselijk geweld sterk gedaald. Hoe het Family Justice Centre in Venlo vorm krijgt wordt de komende maanden duidelijk.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.