• Vacature: twee beleidsmedewerkers Valente

  Federatie Opvang en RIBW Alliantie slaan de handen ineen en gaan samen verder als Valente, branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang. Voor het verenigingsbureau zijn we per zo snel mogelijk op zoek naar een tweetal (senior) beleidsmedewerkers (24 en 28 uur per week).

  Download de vacaturetekst als pdf.

  Vereniging Valente is een brancheorganisatie voor participatie, begeleiding en veilige opvang. De nieuwe vereniging ontstaat per 1 januari 2020 uit een fusie tussen Federatie Opvang en RIBW Alliantie. Valente is een moderne netwerkorganisatie met vier speerpunten: belangenbehartiging, kennisdeling, vakmanschap en innovatie.

  Drie basisnetwerken vormen de kern van de vereniging, daarnaast is een aantal themagroepen actief. De drie basisnetwerken zijn: Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Beschermd & begeleid wonen. De netwerken en themagroepen worden ondersteund door een klein, flexibel en professioneel verenigingsbureau.

  Het verenigingsbureau ondersteunt de nieuwe vereniging die ‘van-voor-door de leden’ als uitgangspunt hanteert. Daarnaast schakelen de medewerkers voortdurend tussen lokale/regionale en landelijke belangen. Dit vergt flexibiliteit, intensieve samenwerking, goede communicatie en teamspirit.

  Voor het verenigingsbureau zijn we per zo snel mogelijk op zoek naar een tweetal

  (senior) beleidsmedewerkers (24 en 28 uur per week)

  Als (senior) beleidsmedewerker verricht je in ieder geval de volgende werkzaamheden:

  - Bottom up ontwikkelen van beleid voor een aantal geselecteerde themagroepen (of een basisnetwerk) in nauwe samenspraak met de leden, waarbij met name ook de lokale en regionale ontwikkelingen een rol spelen;
  - Voorbereiden en (deels) uitvoeren van de belangenbehartiging die daarbij hoort; hierbij gaat het met name om landelijke belangenbehartiging;
  - Volgen van landelijke ontwikkelingen en trends in de sector, alsmede het vertalen van deze trends naar (schriftelijke) beleidsaanbevelingen of concrete projecten;
  - Mede vormgeven van het nieuwe adagium van de vereniging: van-voor-door de leden;
  - Optreden als accountmanager richting een aantal leden van Valente;
  - Organiseren van symposia/congressen ten behoeve van kennisdeling en vakmanschap, het verzorgen van presentaties en het leiden van bijeenkomsten;
  - Contacten onderhouden met een breed netwerk (diverse stakeholders) en het uitbouwen en verstevigen van deze netwerken.

  Als (senior) beleidsmedewerker geef je mede vorm aan belangrijke beleidsterreinen waar Vereniging Valente aan werkt. Enkele voorbeelden zijn: participatie, wonen, armoede en schulden, ervaringsdeskundigheid en veiligheid.

  Dit verwachten we van je
  Je kunt vanaf de eerste dag zelfstandig aan de slag als beleidsmedewerker. Je beschikt over een flexibele instelling, goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en een proactieve houding. Je bent creatief en weet de juiste voorstellen te formuleren in een dynamische, sterk veranderende omgeving.

  Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bent bij alles wat je doet gericht op samenwerking - met de leden én met je collega’s van het verenigingsbureau. Je bent een kartrekker en weet anderen te enthousiasmeren. Je hebt affiniteit met en ervaring in de sector zorg en welzijn, je kent het sociaal domein.

  Daarnaast is het een pre als je de praktijk van binnenuit kent en op dit moment werkt bij een van de leden van Valente en/of als je ervaring hebt met het werken voor een branche- en/of koepelorganisatie, waarbij belangenbehartiging en kennisdeling tot je taken behoorde. Kennis van en ervaring met financieel-economische en/of juridische onderwerpen is welkom.

  Arbeidsvoorwaarden
  We bieden een uitdagende functie bij een vereniging die volop in ontwikkeling is. Het brutosalaris bedraagt op basis van een voltijds dienstverband (36 uur) minimaal € 3.300,- en maximaal € 5.000,- per maand, CAO Sociaal Werk. Je inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  Het salaris is exclusief het Individueel Keuzebudget (vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor (voorlopig) 1 jaar. De standplaats is Amersfoort, tegen het NS-station aan.

  Solliciteren?
  Stuur je motivatie (maximaal één A4) en CV voor 31 december 2019 naar: secretariaatfo@opvang.nl onder vermelding van ‘sollicitatie beleidsmedewerker’.
  Voor meer informatie over deze beleidsfuncties kun je contact opnemen met: Johan Gortworst, senior beleidsmedewerker: j.gortworst@opvang.nl of Linda van den Brink, senior beleidsmedewerker: linda.vandenbrink@ribwalliantie.nl

  Download de vacaturetekst als pdf.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.