• Toevluchtsoord 100 jaar aan Martinikerkhof 11

  Op 18 december 1912 nam het Gesticht voor Pleegzusters en Toevluchtsoord voor Meisjes Martinikerkhof 11 in Groningen in gebruik. Op verzoek van Toevluchtsoord is stadshistoricus Beno Hofman in de rijke geschiedenis van het pand gedoken. Dinsdag 18 december 2012 neemt Commissaris van de Koningin Max van den Berg het eerste exemplaar van zijn boek Van Refugium tot Toevluchtsoord in ontvangst.

  Martinikerkhof 11 mag dan al honderd jaar door Toevluchtsoord worden gebruikt, het pand zelf is vele eeuwen ouder. Stadshistoricus Beno Hofman bestudeerde de historie van het pand, met het boek Van Refugium tot Toevluchtsoord
  als kleurrijk resultaat.

  Stichting Toevluchtsoord grijpt haar ‘huisvestingsjubileum’ aan om met de verjaardagsvisite terug te kijken, vooruit te kijken en rond te kijken. Net als honderd jaar geleden zijn de Groninger burgemeester en Commissaris der Koningin onder de genodigden.

  Tijdens de feestelijke bijeenkomst geven burgemeester Peter Rehwinkel, ambassadeur tegen huiselijk geweld, en Riekje Kok, directeur-bestuurder van Toevluchtsoord, het startschot voor de campagne Groningen geeft thuis. Deze drie jaar durende sponsorcampagne moet resulteren in een nieuwe opvangvoorziening voor vrouwen en kinderen, midden in een Groninger woonwijk.
  De opbrengst van Hofmans’  boek van komt ten goede aan de campagne Groningen geeft thuis.

  Bouwhistoricus Taco Tel zorgt op 18 december voor boeiende rondleidingen door het monumentale deel van Martinikerkhof 11.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.