• Samen de toekomst in voor Beschermd Wonen en Opvang

    De Meerjarenagenda Toekomst Beschermd Wonen en Opvang werd gisteren tijdens een bestuurlijk overleg met de Staatsecretaris van VWS, Paul Blokhuis, vastgesteld. Maanden is constructief samengewerkt om te komen tot deze Meerjarenagenda door tal van partijen. De staatssecretaris is erg tevreden met deze uitkomst.

    De Tweede Kamer is inmiddels ook per brief geïnformeerd over de vaststelling van de meerjarenagenda, waarbij zij de meerjarenagenda ook direct hebben ontvangen.
    Toch heeft een aantal partners ook vragen. Niet zozeer over de ingeslagen weg, wel over het gewenste resultaat: hoe gaan we de gestelde doelen bereiken? Wat is de rol van trekkers vanuit de verschillende branches, hoe worden zij ondersteund en welke rol zal VWS vervullen? Hoe wordt de stelselverantwoordelijkheid ingevuld? Dit hebben Federatie Opvang, RIBW Alliantie en GGZ Nederland gezamenlijk aangegeven aan de Staatssecretaris. Aanstaande dinsdag 29 mei zal een eerste (ambtelijke) bijeenkomst worden gehouden met de partijen hoe de afspraken verder in te vullen.

    Voor vragen kan contact worden opgenomen met Karen van Brunschot, k.vanbrunschot@opvang.nl of Marieke Ruinaard, marieke.ruinaard@RIBWalliantie.nl.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.