• Handreiking Risicomanagement LVB

    In het kader van KFZ (kwaliteit forensische zorg) is een handreiking ontwikkeld. Deze handreiking is ontwikkeld ten behoeve van het risicomanagement van forensische psychiatrische patiënten met een licht verstandelijke beperking (LVB problematiek).

    In dit onderzoek is een handreiking opgeleverd die voor hulpverleners een praktische leidraad biedt om in de praktijk het risicodenken uit de forensische zorg en het functioneringsniveau uit de VG-zorg beter met elkaar te integreren in de behandeling van LVB-cliënten. In deze handreiking wordt aandacht besteed aan hoe deze twee componenten elkaar aanvullen en wat dit kan betekenen voor het inrichten van het risicomanagementplan en de bejegening van deze specifieke groep cliënten.

    Voor meer informatie zie deze link.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.