• Overleg met VWS over ‘verwarde mensen’ in de opvang

    De Federatie Opvang heeft op 8 april 2015 overleg gehad met het ministerie van VWS over de achtergrond van aanhoudende signalen over verwarde mensen in de maatschappelijke opvang. Meerdere leden van de FO melden al geruime tijd dat zij een toename zien van dakloze psychiatrische patiënten in de dag- en nachtopvang. In een beknopt memo heeft de FO met hulp van leden de problematiek geschetst. Minister Schippers heeft gevraagd om verbetervoorstellen om de problemen op te lossen.

    Het ministerie van VWS gaat eind april een bijeenkomst beleggen met een groot aantal ketenpartners om te kijken welke stappen genomen kunnen worden om de situatie te verbeteren. De Tweede Kamer overlegt op 21 mei 2015 over de geestelijke gezondheidszorg en ook over de situatie van ‘verwarde mensen’. Daaraan voorafgaande organiseren het CDA, de SP en de PvdA een Ronde Tafel gesprek in de Tweede Kamer over de problematiek en oplossingen voor verwarde mensen.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.