• Opvang 135 ongedocumenteerde mensen in Amsterdam door HVOQuerido

    De Federatie Opvang is blij met het besluit van de gemeente Amsterdam om de opvang van 135 ex-asielzoekers mogelijk te maken. HVO Querido (instelling voor maatschappelijke opvang en RIBW) biedt vanaf vandaag op twee plekken sobere opvang voor 135 ongedocumenteerde mensen voor een periode van drie maanden. Volgens het European Committee on Social Rights van de Raad van Europa is de overheid verplicht om opvang, voedsel en kleding te bieden aan kwetsbare mensen zoals uitgeprocedeerde, dakloze mensen. De Federatie Opvang ziet Amsterdam als een goed voorbeeld dat navolging verdient. In Utrecht is opvanginstelling De Tussenvoorziening betrokken bij de opvang van ongedocumenteerde mensen.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.