• Open sportdag voor Amsterdammers uit de maatschappelijke opvang

  Negentig jaar geleden, op 28 juli 1928, ontwaakte het Olympische vuur tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam. Op 28 juli 2018 zal het vuur nogmaals worden ontstoken tijdens Life Goals Festival Amsterdam 2018. Een groots opgezette open sportdag waar mensen uit de maatschappelijke opvang uit heel Nederland, kwetsbare Amsterdammers en Amsterdamse inwoners kunnen ervaren hoe het is om te sporten in Olympische sferen.

  Deuren open voor mensen maatschappelijke opvang
  Op 28 juli staan de deuren van het Olympisch Stadion open voor mensen uit de Amsterdamse maatschappelijke opvang én voor Amsterdamse inwoners. Ze kunnen meedoen aan Olympische sporten zoals hardlopen, verspringen, hordenlopen. Daarnaast zijn er op het veld sporten als discgolf, basketbal, kickboksen, voetbal, honk/softbal en rugby.

  Daarnaast spelen ongeveer 40 teams uit de maatschappelijke opvang uit heel Nederland de finaleronde van hun straatvoetbalcompetitie. De voetballers trainen wekelijks in hun eigen gemeente. Op de festivals ontmoeten de deelnemers van de verschillende lokale Life Goals Programma’s elkaar. Zij wisselen ervaringen uit, maken nieuwe vrienden en komen in contact met inwoners van de organiserende stad.

  Sociale isolatie tegengaan en zelfredzaamheid bevorderen
  “Sport is bij uitstek geschikt om kwetsbare mensen in beweging te krijgen”, zegt Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals Nederland. “Sport kan sociale isolatie tegengaan en de zelfredzaamheid van deze mensen bevorderen.”

  Stichting Life Goals Nederland richt zich op mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven: dak- en thuislozen, statushouders, verslaafden, zwerfjongeren, tienermoeders, ex-gedetineerden of verwarde personen die in de opvang zitten. Door het organiseren van lokale sportprogramma’s in samenwerking met lokale sportservicebureaus en zorginstellingen zorgt Life Goals ervoor dat deze mensen weer aansluiting bij de samenleving krijgen. De organisatie van het Life Goals Festival Amsterdam 2018 is in handen van Stichting Life Goals Nederland en Life Goals Amsterdam in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en het Olympisch Stadion.

  Het Life Goals Festival start op 28 juni 2018 om 10:00 uur en eindigt om 17:00. Deelnemers en teams kunnen zich aanmelden via deze link.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.