• Samenwerkingsovereenkomst COA en Federatie Opvang

  Vandaag hebben de Federatie Opvang en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerking bundelen beide organisaties de krachten om oplossingen te bieden voor de maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan.

  Bij de eerste gesprekken tussen het COA en de Federatie Opvang werd al snel duidelijk dat er veel overeenkomsten zijn tussen de verschillende organisaties en veel mogelijkheden om elkaar te versterken. Samenwerking in de aanpak van huiselijk geweld, aanpak van mensenhandel, aanpak van dakloosheid en verbetering van de situatie van kinderen in de opvang. Samenwerking in verschillende vormen zoals uitwisseling van expertise, uitwisseling van personeel maar ook gezamenlijk gebruik van gebouwen behoort tot de mogelijkheden.
  Met de landelijke samenwerking willen het COA en de Federatie opvang de lokale samenwerking tussen asielzoekerscentra en opvanginstellingen die lid zijn van de Federatie Opvang ondersteunen.
  De samenwerkingsovereenkomst is vandaag ondertekend door Janet Helder, waarnemend voorzitter van het bestuur van het COA, en Jan Laurier, voorzitter van het bestuur van de Federatie Opvang. De komende tijd zal de samenwerking verder vorm gegeven worden en verder worden uitgebreid.

   

   

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.