• Nog plaatsen beschikbaar: Expertmeeting “stress-sensitieve dienstverlening” maandag 12 november

  Veel cliënten in opvang en Beschermd wonen ervaren stress. Dit kan veroorzaakt worden door diverse factoren. Een belangrijke oorzaak van stress vormt bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden. Aanhoudende Stress heeft grote -negatieve- gevolgen voor mensen. Het brein functioneert minder, mensen raken het overzicht kwijt en handelen alleen vanuit de korte termijnbehoefte. Dat leidt vaak tot beslissingen die hen juist niet verder helpen. Aandacht voor dit probleem, is van groot belang om mensen goed te ondersteunen. In samenwerking met Hogeschool Utrecht wordt een Expertmeeting “Stress-sensitieve dienstverlening” georganiseerd door Federatie Opvang.

  Hierin wordt uitvoerig stilgestaan bij de belangrijkste inzichten en wordt met professionals uit de opvang gediscussieerd over wat juist wel en wat misschien minder goed toepasbaar zou zijn bij cliënten in de opvang. Tamara Madern, lectoraat schulden HU, leidt de sessies. De uitkomsten van de meeting moeten leiden tot een aanpak die geschikt is voor professionals in opvang en Beschermd Wonen. Er zullen trainingen worden ontwikkeld die professionals helpen de principes van deze soort dienstverlening toe te passen. Vanuit de Verenigde Staten werd onder de naam “Mobility Mentoring” de oorspronkelijke methode naar Nederland overgebracht. Hiermee wordt ook reeds door enkele organisaties gewerkt.

  Het programma is verdeeld in twee delen: 9.30 uur -12.30 uur is voor professionals uit de maatschappelijke opvang en 13.30 uur - 16.30 uur is voor professionals uit de vrouwenopvang.
  Het aantal plekken is beperkt, want er kunnen maximaal 20 deelnemers in de ochtend en 20 deelnemers in de middag deelnemen. Je kunt je aanmelden voor deze training via deze link.

   

   

   

   

   

  Wanneer: maandag 12 november in Amersfoort
  Tijden: 9.30 – 12.30 uur (maatschappelijke opvang) en 13.30 – 16.30 uur (vrouwenopvang)
  Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze expertmeeting
  Aanmelden: Klik hier om je aan te melden

  Voor vragen over je aanmelding kun je contact opnemen met Belinda Keller, b.keller@opvang.nl en voor inhoudelijke vragen Karen van Brunschot, k.vanbrunschot@opvang.nl of Marthe Riemeijer, m.riemeijer@opvang.nl.

   

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.