• Nieuwe groep enthousiaste trainers De Nieuwe Toekomst

    Sinds afgelopen vrijdag is er weer een nieuwe groep trainers De Nieuwe Toekomst. Zij hebben met goed gevolg de tweedaagse training doorlopen en zijn nu in staat op trainingen te geven aan de doelgroep van De Nieuwe Toekomst; vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt.

    De Nieuwe Toekomst richt zich op het ondersteunen van vrouwen om dichter bij sociale en economische zelfstandigheid te komen. Deelnemers doen mee aan een training van 10 bijeenkomsten en worden daarnaast ondersteund door vrijwillige coaches. In de uitvoering werken op lokaal niveau vrouwenorganisaties samen met vrouwenopvang en gemeenten. Op landelijk niveau werkt de Federatie Opvang samen met de Nederlandse Vrouwenraad, Movisie en de VNG.
    De interventie is erkend als goed onderbouwd en als zodanig opgenomen in de Databank Effectieve sociale interventies. Daarnaast doet Atria onderzoek naar de effectiviteit van De Nieuwe Toekomst.

    Met de nieuwe groep trainers kunnen in meer gemeenten groepen met De Nieuwe Toekomst van start gaan. 


    Voor meer informatie over De Nieuwe Toekomst: Klik hier

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.