• “Manifest Schuldvrij” ook door Federatie Opvang ondertekend

    Schuldenproblemen zijn, zeker voor mensen in de opvang, vaak enorm. Het uitzicht op een oplossing is er nauwelijks. Op initiatief van Jesse Frederik, Pieter Hilhorst en een aantal anderen, kwam het “Manifest Schuldvrij” tot stand. Ook Federatie Opvang ondertekende het manifest, evenals instellingen waaronder de Kesslerstichting en de Tussenvoorziening.

    Het is een pittige aanklacht tegen het bestaande systeem en de overheid en wijst op de geldverslindende effecten van het hele “schuldencircus”. In het Manifest worden 5 punten benoemd. ”Stop met het beboeten van armen”, waarin de overheid wordt bekritiseerd op het boete op boete systeem; Stop de wanpraktijken van incassobureaus met intimidatie en andere praktijken; Heroverweeg de marktwerking van deurwaarders; Zorg voor de samenhang : geef de overheid één gezicht conform het Zweedse model; Bied meer mensen perspectief op een schuldenvrij bestaan; een schone lei moet sneller in zicht komen.

    Tot slot wordt gesteld : “Wij geloven dat de schuldenindustrie een geldverslindend circus is. Of we het nou willen of niet: we betalen daar als belastingbetaler allemaal aan mee: meer depressies, meer ziekteverzuim, meer hulpverleners, meer uitkeringen en ga zo maar door. Belangrijker nog, dit is een enorme verspilling van een half miljoen Nederlandse burgers. Als die bevrijd worden van hun verlammende schuldenlast, komt er een potentieel vrij van energie, talent en arbeidskracht waar iedereen gebaat bij is. Geef mensen weer hoop en toekomst en we krijgen er een rijkere samenleving voor terug.”

    Wilt u het manifest ook ondertekenen en de petitie? Dat kan hier. Ook voor onze cliënten is deze indringende oproep van groot belang.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.