• Leger des Heils rijdt met soepfiets door Utrecht

    Het Leger des Heils rijdt vanaf maandagavond een keer per week door Utrecht met een soepfiets. Op deze manier wil het Leger extra kwetsbare daklozen bemoedigen met soep en brood en daar waar mogelijk hulp bieden.

    Het Leger hoopt met de soepfiets daklozen te vinden die de toegang tot de reguliere opvang nog niet hebben gevonden. Ook wil het Leger op deze wijze omzien naar mensen die geen binding hebben met de stad Utrecht zoals illegalen en Oost-Europeanen. Vanuit de hulpverlening is het moeilijk om deze groep in beeld te krijgen. De veldwerkers hebben de indruk dat het aantal buitenslapers onder deze groep toeneemt. Daarnaast signaleren zij dat diegenen die al een langere periode buiten slapen verzwakken. Het Leger des Heils vindt het belangrijk om juist deze ‘vergeten’ groep die het extra moeilijk heeft, in beeld te hebben, een hart onder de riem te steken en waar nodig de weg te wijzen.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.