• Kinderpostzegels maken groot bedrag vrij voor kinderen in de opvang

  Vandaag maakte stichting Kinderpostzegels bekend dat zij €632.350 bestemmen voor het verbeteren van de leefomgeving van kinderen in de maatschappelijke en vrouwenopvang. Vanuit het programma Veilige Toekomst wordt bij 20 opvanginstellingen in Nederland de binnen- of buitenruimte aangepakt om kinderen een veilig thuisgevoel te geven.

  Dichtbij ieder kind
  Onder het motto ‘Dichtbij ieder kind’ gaat Stichting Kinderpostzegels een deel van de opbrengst gebruiken om de 8.500 Nederlandse kinderen die in de vrouwen- of daklozenopvang zitten, te helpen. Jeroen den Tex, hoofd Marketing en Communicatie van Stichting Kinderpostzegels: “We zijn blij met de opbrengst van dit jaar. Hiermee kunnen we kinderen in de daklozenopvang helpen om zich weer veilig en thuis te voelen.”

  Raad de Minister-spel
  De Kinderpostzegelactie heeft zich dit jaar weer verder ontwikkeld als het gaat om innovatieve interactie met de leerlingen. Zo gaf Dylan Haegens als Missiecoach van de actieweek samen met zijn team verkooptips op zijn YouTube-kanaal en via de Kinderpostzegels-app.
  Om kans te maken op een schoolreis naar Duinrell voor de hele groep konden leerlingen via het ‘Zoek en Raad de Minister-spel’ de Geheime Minister van Postzegels raden. Dit jaar was Giel de Winter van Stuk TV de Minister waarmee hij acteur Buddy Vedder opvolgde. De winnaars van de schoolreis werden in de slotvideo van Missie 2019 bekendgemaakt.

  Kinderhelden op de zegels
  Sef van Ments van stichting Kinderpostzegels en het team van Dylan Haegens ontvingen het eerste vel postzegels uit handen van PostNL. Dit jaar staan de hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell op de Kinderpostzegels. Beau van Erven Dorens nam aan het begin van de actie al de eerste bestelling in ontvangst bij een opvanghuis voor dakloze gezinnen van het Leger des Heils in Amsterdam.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.