• Kind & Natuur tweedaagse

  De Kind & Natuur tweedaagse 2018 vindt plaats op 27 en 28 september in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De groene speelleeromgeving: geef handen en voeten aan de pedagogische waarde van natuur.

  IVN Natuureducatie en het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind van Hogeschool Leiden & Thomas More Hogeschool, slaan de handen ineen en organiseren een tweedaags programma waarin praktijk en onderzoek elkaar vinden. 

  Vanuit het lectoraat worden onderzoeken gepresenteerd die inzicht geven in het ontdekken, begrijpen en gebruiken van de pedagogische waarde van de natuur in onderwijs en kinderopvang. Zo delen we ervaringen uit het onderzoek ‘De ‘leer’kracht van groene schoolpleinen’ waar met leerkrachten is onderzocht hoe zij de buitenruimte kunnen gebruiken als onderwijsleeromgeving. Het onderzoek ‘Leren omgaan met aanvaardbaar risico’ inspireert hoe pedagogisch medewerkers de buitenruimte kunnen gebruiken ter verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang.
  Natuurbelevenissen en workshops bieden handvatten om zelf te ervaren en te ontdekken wat de pedagogische waarde van de natuur is en hoe je hiermee aan de slag kunt in je eigen praktijk.

  Voor meer informatie: Klik hier

  Opvanginstellingen die lid zijn van de Federatie Opvang en meedoen met het project Huisje Boompje Beestje komen in aanmerking voor een fikse korting. Informatie hierover kan worden opgevraagd bij Liesbeth van Bemmel (l.vanbemmel@opvang.nl)

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.