• Hulpmiddel voor wijkteams bij mensen met schulden

    De Federatie Opvang maakte twee hulpmiddelen voor wijkteam-medewerkers die schulden bespreekbaar willen maken met wijkbewoners. Vaak krijgen mensen te laat hulp bij schulden, ook omdat het niet gemakkelijk is daar het gesprek over te beginnen. Een Kanskaart en een factsheet met 'do's en dont's' kunnen op een praktische en creatieve manier bijdragen aan gesprekken over financiële problemen.

    Preventie van schulden versterken
    Het is van groot dat alle “loketten” waar mensen zich melden weten hoe ze financiële problemen bespreekbaar kunnen maken. Schulden kunnen ook een oorzaak van dakloosheid en dat is iets dat de leden van de Federatie Opvang willen voorkomen. De FO pleit niet alleen voor aandacht voor schulden op spreekuren, maar juist ook in allerlei andere contacten in de wijk. De FO heeft daarom -op basis van ervaringen- een makkelijk hulpmiddel ontwikkeld voor professionals van wijkteams. De FO werkt samen met de partners uit het programma Schouders Eronder om dit verder door te ontwikkelen en te verspreiden. De kanskaart is te printen en als “mini woontoren” op tafel, bureau of balie te zetten. Stuur het door aan collega’s in uw gemeente!

    Informatie
    Neem bij vragen of opmerkingen contact op met Karen van Brunschot, k.vanbrunschot@opvang.nl of Marthe Riemeijer, m.riemeijer@opvang.nl

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.