• Goedkope zorgverzekering via Gemeentepolis verdwijnt

    Terwijl aan de ene kant brede plannen van aanpak van schulden worden gepresenteerd, worden aan de andere kant beslissingen genomen die mensen niet erg helpen, zo lijkt het. Gemeentepolissen zijn zorgverzekeringen voor mensen met een laag inkomen. Naast aanvullende vergoedingen bevatten veel polissen ook een tegemoetkoming in de premie en de eigen bijdrage, de mogelijkheid om de premie in te houden op de uitkering en een afkoop van het eigen risico.

    Ongeveer dertigduizend mensen met een laag inkomen dreigen vanaf 2020 hun Gemeentepolis kwijt te raken. Dat komt omdat zorgverzekeraar Menzis heeft besloten alleen nog contracten af te willen sluiten binnen het eigen kernwerkgebied. Divosa dringt er bij de verzekeraars op aan om in ieder geval in het eigen werkgebied via gemeenten een zorgverzekering voor minima aan te bieden.

    Divosa vindt het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van Rijk, gemeenten én zorgverzekeraars om voor alle inwoners goede en toegankelijke gezondheidszorg te organiseren. Ook voor mensen met een laag inkomen. Aangezien deze groep mensen vaak hoge zorgkosten heeft en financieel kwetsbaar is, hebben zij behoefte aan een verzekeringsvorm die hen beschermd tegen onverwachte en niet-gedekte kosten. De Gemeentepolis is daarvoor onmisbaar. Divosa spreekt zich hierover uit in een artikel dat onlangs werd geplaatst. Klik hier voor het hele artikel.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.