• Expertmeeting ‘Schuldenaanpak Opvang en Beschermd Wonen cliënten’

  Op 30 januari organiseert Federatie Opvang met NVVK een bijeenkomst voor professionals van lidinstellingen over schulden in de opvang en beschermd wonen.

  Wat kunnen professionals doen om de kloof tussen cliënten en de reguliere schuldhulp te dichten? Die vraag staat centraal tijdens deze middag. In de bijeenkomst wordt theoretische achtergrondinformatie gegeven over wat schulden doen met mensen. Irene Jonker van UMC Radboud neemt ons mee in de gevolgen van stress door schulden en wat voor aanpak kan helpen. De schaarste theorie en Mobility Mentoring worden toegelicht.

  Er wordt stilgestaan bij de problematiek van laaggeletterden. Zij hebben juist vaak schulden! Jelle Vennik van Stichting Lezen en Schrijven verzorgt deze presentatie. Na enkele voorbeelden staat de rest van de middag in het teken van: Wat kunnen we binnen opvang en Beschermd Wonen als professionals bieden aan cliënten om een aantal basiszaken te toetsen en regelen. En wie kan dit doen in de opvang/BW?. Wat is volgens de schuldhulpverlening minimaal nodig om cliënten te kunnen “overnemen”. Aan de hand van een concreet “tool” bespreken we hoe we als professionals van beide kanten komen tot een goed werkbare oplossing. Alle input wordt meegenomen om in trainingen een vervolg te geven.

  Datum bijeenkomst: dinsdag 30 januari 2018
  Aanvang: 13.00 uur – 17.00 uur
  Locatie: Huis voor de Gezondheid, Stationsplein 121, Amersfoort

  Programma: het programma vindt u hier.
  Aanmelden: VOL - U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze expertmeeting.

  Vragen?

  Voor vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw Marthe Riemeijer, Senior medewerker Project vergroten Financiële Zelfredzaamheid: MartheRiemeijer@tussenvoorziening.nl


Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.