• Erkennen, herkennen en verkleinen van het souterrain van het wonen

    Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over overvolle nachtopvang, arbeidsmigranten in de stal van de werkgever of gescheiden mannen op vakantieparken. Het lijkt daarbij te gaan om incidenten en excessen. Het is onduidelijk hoeveel mensen tussen wal en schip vallen aan de onderkant van de woningmarkt.

    Veel van hen laten zich niet inschrijven bij de gemeente waar ze verblijven. Het lijkt lang niet altijd te gaan om mensen met zware zelfredzaamheidsproblemen, voor hen zijn immers vangnetten uitgegooid. Het zijn met name spoedzoekers met weinig middelen die vooral onvoldoende zelfredzaam zijn in het vinden van een reguliere woonoplossing. Ze leunen onevenredig op het eigen netwerk of vinden een illegale woonoplossing of komen soms zelfs op straat te staan. In het magazine ‘Souterrain van het wonen’ verkent Platform31 de onderkant van het wonen in Nederland door analyse van literatuur, media-publicaties en beleidsstukken én door experts en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. Daarnaast zijn uiteenlopende oplossingen verzameld die een bijdrage leveren aan het verkleinen van het souterrain.

    Lees het hele bericht op Platform31 of download het magazine.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.