• Een bankrekening voor iedereen

    Een eigen bankrekening met bankpas is tegenwoordig onmisbaar. Als u geen bankrekening met bankpas heeft, kunt u geen inkomen ontvangen, geld opnemen uit de geldautomaat of rekeningen betalen. Kortom, zonder bankrekening met bankpas is het onmogelijk om aan het moderne betalingsverkeer deel te nemen.

    De Federatie Opvang, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Leger des Heils vinden dat iedereen boven de 18 jaar daarom moet kunnen beschikken over een bankrekening. Simpelweg omdat anders mensen maatschappelijk worden buitengesloten. Om dat te voorkomen heeft de NVB in 2001 in overleg met het Ministerie van Financiën en het Leger des Heils afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat iedereen kan beschikken over een bankrekening. Ook als cliënten schulden hebben of dakloos zijn. Via de website www.basisbankrekening.nl kunnen cliënten en hulpverleners terecht voor informatie. Op deze site staan ook de organisaties die door de NVB erkend zijn als hulpverleningsorganisaties. De leden van de Federatie Opvang horen hiertoe. De informatie is ook te vinden op www.opvang.nl.

    Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Johan Gortworst, j.gortworst@opvang.nl.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.