• De voortdurende actualiteit van eergerelateerd geweld

    Op woensdag 2 oktober 2019 wordt voor en door professionals in de veiligheidszorg, waaronder Federatie Opvang, een congres georganiseerd over geweld uit naam van de familie-eer. Al tien jaar werken verschillende partijen samen om dit geweld te bestrijden. Op dit congres wordt aandacht besteed aan hoe die aanpak er nu voor staat.

    Verder wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Prof. dr. Maurits Berger zal spreken over de komst van Syriërs naar Nederland en hun eeropvattingen. Prof. mr. Jeroen Ten Voorde zal het hebben over de ontwikkeling van nieuwe zedenwetgeving en de betekenis daarvan voor de behandeling van eerzaken.

    Het volledige programma vindt u hier. Aanmelden voor gratis deelname kan hier.

    Datum: woensdag 2 oktober 2019, 09.30 – 17.30 uur
    Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215, ‘s-Hertogenbosch

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.