• Conferentie Wat is de toekomst van Beschermd wonen en Maatschappelijke opvang?

  Wat is de toekomst voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang in Noord Nederland? Praat mee tijdens de conferentie op 8 juni in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein 1 in Groningen over dit onderwerp. Van 09.15 tot 13.00 uur. De conferentie wordt georganiseerd door WerkPro, De Open Hof, Zienn, Het Kopland en Het Leger des Heils.

  Gemeenten en organisaties staan voor de uitdaging met een beperkt budget goede oplossingen te bedenken voor wie zorg en/of hulp nodig heeft. Zoals mensen die dak- en thuisloos zijn. Sluit het huidige beleid aan bij wat de weerbarstige praktijk van de Maatschappelijke Opvang nodig heeft? Welke vormen van hulpverlening moeten vooral blijven en welke niet? Welke nieuwe hulpvormen zijn nodig om het leven van dak- en thuislozen fundamenteel te verbeteren? Dat zijn vragen die centraal staan tijdens de conferentie.

  Start met 2 lezingen
  Sjef Czyzewski, oud-voorzitter GGZ-Antes, komt spreken over de nieuwe hulpvragen van dak- en thuislozen. Rina Beers, senior beleidsadviseur Federatie opvang, staat in haar lezing stil bij de vraag hoe gemeenten en maatschappelijke opvangorganisaties samen kunnen inspelen op deze nieuwe hulpvragen.

  Workshops en paneldiscussie
  In workshops gaan deelnemers met elkaar in gesprek over:
  •ervaringsdeskundigheid
  •de meerwaarde van vrijwilligers
  •nieuwe vormen van wonen

  Afsluiting van de conferentie is een paneldiscussie over de toekomst van de Maatschappelijke Opvang.

  De conferentie
  •is er voor iedereen die een rol heeft in de maatschappelijke opvang: gemeenten, ketenpartners, organisaties voor de maatschappelijke opvang enzovoort;
  •kost 50 euro per persoon;
  •is op vrijdag 8 juni van 09.15-13.00 uur (met lunch);
  •vindt plaats in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 in Groningen. De zaal is open vanaf 08.45 uur

  Aanmelden en informatie
  Uw aanmelding is geregeld met een mail (o.v.v. naam, functie en organisatie) naar Sisca Sytema (organisator), info@sytema.nu. Meer informatie over het programma vindt u hier.

  Overig
  Na afloop van de conferentie ontvangt u per mail een factuur. Tot 1 juni kunt u uw aanmelding kosteloos annuleren. Na die datum worden de kosten in rekening gebracht. U kunt zich laten vervangen door een collega; in dat geval vragen wij u dit vooraf door te geven via info@sytema.nu.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.