• CIZ vergoedt IQ-testen

    Per 1 januari 2018 bekostigt het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) de IQ-test voor mensen, die deze nodig hebben voor een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz), maar deze nergens anders vergoed krijgen. Het centrum doet dit op verzoek van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in samenwerking met MEE NL. Het gaat hierbij om een proefperiode van een jaar.

    Aanvragen bij CIZ
    Het CIZ bepaalt of mensen een IQ-test nodig hebben om te kunnen beoordelen of iemand een Wlz-indicatie krijgt. De MEE-organisaties voeren de IQ-test dan uit tijdens het indicatieproces. Het is daardoor niet mogelijk om de door het CIZ betaalde IQ-test rechtstreeks bij MEE aan te vragen.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.