• Soms zijn er omstandigheden waardoor mensen hulp nodig hebben bij het wonen. Hulp bij huishouding is dan werkelijk een uitkomst. Beschermd of begeleid wonen is hard nodig wanneer iemand (nog) niet zelfstandig kan wonen.

  Een woonvorm kan een huis, eengezinswoning of appartement zijn, waarin mensen in groepsverband of zelfstandig wonen. De woningen liggen in gewone wijken. Waar ook andere woningen zijn. Voorzieningen als winkels en openbaar vervoer zijn altijd op loopafstand. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan variëren van 24 uur aanwezigheid tot 24 uur beschikbaarheid in noodgevallen. Bij begeleid wonen krijg je vergelijkbare zorg, maar betaal je zelf de huur van de woning. Omdat niemand hetzelfde is, wordt zorg op maat geleverd. Mensen met een bepaalde achtergrond, leeftijd of kenmerken hebben behoefte aan een specifieke benadering.

  Instellingen voor begeleid en beschermd wonen beiden vaak een heel pakket aan diensten:
  • begeleiding bij zelfstandig wonen
  • begeleiding bij wonen met verblijf
  • begeleiding bij dagbesteding, werk en welzijn
  • ondersteunende begeleiding bij opbouw en onderhoud sociaal netwerk
  • ondersteunende begeleiding bij financiële zaken
  • activerende begeleiding

  De Federatie Opvang behartigt ook de belangen van de aangesloten instellingen die zich richten op begeleid en beschermd wonen.

  Meer informatie vind je onder Thema’s, Opvang, Wonen en Meedoen.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.