• Omschrijving workshops | Programma (ovb) | Workshopleiders
  Flyer | Workshopindeling | Routebeschrijving

  Kirsten van den Hul (Deventer, 1976) is oprichter van The Change Agent en werkt als verander-adviseur voor opdrachtgevers als NOS, Nike en Gemeente Amsterdam. Kirsten is Oost-Europadeskundige en Arabist, columnist voor het AD en werd in 2011 benoemd tot Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Haar motto: "Without change no butterflies". In 2013 verscheen haar boek (S)hevolution en won ze de Joke Smit Prijs.
  Els Kors werkt sinds 2004 bij de gemeente Den Haag op het beleidsterrein volksgezondheid. Vanaf 2007 is zij beleidsadviseur huiselijk geweld. Voor 2004 was zij werkzaam op het beleidsterrein voortijdig schoolverlaten. Samen met haar collega’s uit de andere drie grote gemeenten heeft zij in 2012 het initiatief genomen om een nieuwe, eigentijdse visie op de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling te laten ontwikkelen.
  Tillie Rosier is sinds 2010 werkzaam in de vrouwenopvang. Zij werkt als trajectbegeleider in de opvang van Nijmegen. Ze biedt individuele begeleiding en daarnaast sociale activering aan groepen. Daarnaast doet ze Aware voor vrouwen die geen opvang nodig hebben, maar wel gevaar lopen door o.a. stalking. Krachtgericht werken doet zij met hart en ziel.
  Riekje Kok is begonnen als docente HBO-J (nu SPH). Daarna directeur Tegen haar Wil Groningen, één van de 3 experimentele projecten tegen seksueel geweld. Directeur van TransAct -genderspecifieke hulpverlening en bestrijding seksueel geweld- (nu Movisie). Tot 2013 bestuurder Toevluchtsoord (nu Het Kopland). 2008- tot heden: lid bestuur Global Network for Women’s Shelters.

  Arosa heeft in 2013 de internationale contacten uitgebouwd. Internationale ervaringen worden gebruikt bij de hulpverlening aan cliënten die uit die landen afkomstig zijn. Het geeft onze medewerkers een breder, mondialer beeld van de problematiek van vrouwenopvang en geweld tegen vrouwen. Daarnaast wil Arosa graag de expertise die wij in huis hebben inzetten voor vrouwen in landen waar de ontwikkeling van vrouwenopvang en huiselijk geweld nog niet zo ver is als in Nederland. In februari heeft de directeur-bestuurder deelgenomen aan een ontmoeting met het Turkse ministerie voor familiezaken in Istanbul. Deze ontmoeting was op uitnodiging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Nederland. In februari heeft er ook een vervolgontmoeting plaatsgevonden met de organisatie Ennakhil uit Marokko over een mogelijke vervolgsamenwerking tot het verzorgen van trainingen in Marokko. Arosa heeft eerder trainingen verzorgd voor deze organisatie in 4 steden in Marokko (Rabat, Fes, Marrakech en Casablanca). Ennakhil is een overkoepelende organisatie die zich inzet op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld en verbetering van de juridische en socio economische positie van vrouwen in Marokko. Wij hebben deze organisatie advies gegeven over het aanvragen van financiering. Tot op heden wacht men nog op de toekenning van de financiering.
  In april is een van de managers zorg 2 x 1 week in Ankara, Turkije, geweest om hier een training aan 2 x 60 hulpverleners te geven. De wijze van hulpverlening en de samenwerking met politie en gemeente stond hierin centraal. In november heeft de directeur-bestuurder deelgenomen aan de conferentie Women Against Violence Europe (WAVE) in Sofia, Bulgarije. Zij heeft hier een workshop verzorgd over het onderwerp AWARE.


  Caroline Kragt werkt ongeveer 9 jaar bij Kadera en is begonnen als stagiaire. Zij heeft daarna verschillende functies uitgeoefend en op verschillende locaties gewerkt.
  Op dit moment heeft Caroline als aandachtsgebied het geven van thematische groepen aan de cliënten die in de opvang wonen en daarnaast begeleidt ze een aantal cliënten individueel.
  Petra van der Pool heeft haar roots als maatschappelijk werker in de Vrouwenopvang en is sociaal ondernemer in Creatief Ontwerp Bureau Laat je horen!. COB Laat je horen! verbindt organisaties en stakeholders om samen offline en online educatieve materialen te ontwikkelen. Onze projecten mogen voor hun voortbestaan niet afhankelijk blijven van tijdelijke subsidies of startkapitalen. Daarom kiezen we voor een zakelijke aanpak, niet gericht op winst, maar op blijvend resultaat. Sociaal ondernemen dus!

  Daadkracht is een van de belangrijkste ingrediënten van een ondernemende houding. Mijn motto is ‘gewoon zelf starten, zelf verantwoordelijkheid nemen voor wat je ziet gebeuren en proactief zijn waardoor nieuwe dingen ontstaan. Ongeacht wat de gemeente of de overheid doet, zelf aan de slag gaan’. Krachtige dromers die DOEN!

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.