Agenda

 • 30 aug t/m 3 sept - Gratis cursus omgaan met kindermishandeling

  Aanbod van een gratis cursus door No Kidding “Stopt kindermishandeling” in het kader van een ZonMw pilot project. No Kidding is een actieve organisatie, die voornamelijk drijft op vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Zie de website: www.nokidding.nl

 • & 6 september: WAVE Multidisciplinary Training on Elder Abuse + Health Sector

  The WAVE office is excited to announce that this year’s Multidisciplinary Training (MDT) opportunity will take place from 5-6 September 2019 in Vienna. The title of the training is “Strengthening cooperation between specialist women’s support services and the health sector in effectively responding to elder abuse”.

 • 3e Ketenconferentie Wet verplichte GGZ

  In vervolg op de ketenconferentie van 14 maart 2019 organiseert het Ketenbureau Implementatie WVGGZ samen met de ketenpartners de derde Ketenconferentie over de WVGGZ. De derde Ketenconferentie gaat over de voorbereiding op de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz).

 • Leergang Gemengd Wonen

  Gemengd wonen gaat over woonprojecten waar verschillende groepen mensen doelbewust samen wonen, contact onderhouden en ook gezamenlijk activiteiten ondernemen. De leergang vindt plaats op vijf donderdagen van september 2019 tot januari 2020.

 • Symposium KFZ in Mariënhof in Amersfoort

  Op 19 september 2019 organiseert het programma KFZ (Kwaliteit Forensische Zorg) de vierde editie van het Symposium KFZ. Diverse KFZ-producten worden door hun ontwikkelaars gepresenteerd. Meer informatie vindt u hier.

 • Regiobijeenkomst i-Sociaal Domein Roermond

  Eind september en begin oktober organiseren het Ketenbureau i-Sociaal Domein, VNG, CAK en IB zeven nieuwe regiobijeenkomsten voor gemeenten, zorgaanbieders en hun softwareleveranciers. Inschrijven hiervoor start op donderdag 29 augustus 2019.

 • Congres Fier ‘Erven van Toekomst’

  De (jeugd)zorg is in ontwikkeling en de decentralisatie heeft nog niet geleid tot dé grote innovatieve transitie. Fier gaat graag het gesprek aan over broodnodige innovatie en toekomstperspectieven voor de (jeugd)zorg en organiseert daarvoor een congres op 25 september 2019.

 • Kenniscafé Krachtwerk

  Op 26 september 2019, van 12.00-16.30u, in Utrecht, organiseren de Impuls Academie en Impuls Werkplaats een kenniscafé over Krachtwerk. Het programma is veelzijdig en interactief, deelname is kosteloos. Klik hier voor meer informatie.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op vrijdag 27 september 2019 van 10.00 uur - 13.00 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • De voortdurende actualiteit van eergerelateerd geweld

  Op woensdag 2 oktober 2019 wordt voor en door professionals in de veiligheidszorg, waaronder Federatie Opvang, een congres georganiseerd over geweld uit naam van de familie-eer. Al tien jaar werken verschillende partijen samen om dit geweld te bestrijden. Op dit congres wordt aandacht besteed aan hoe die aanpak er nu voor staat.

 • Tweede POD NL Symposium ‘Op weg naar Dialoog – Openingen en valkuilen’

  Kenniscentrum Phrenos nodigt u van harte uit deel te nemen aan het tweede PODNL symposium 'Op weg naar Dialoog – Openingen en valkuilen' op 11 oktober in Utrecht.

 • Denktank IZO
  31 okt 2019

  Denktank IZO

  Op 31 oktober 2019 organiseert het Zorginstituut weer een Denktank IZO.

 • Vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang

  De vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang is van 5 tot 8 november 2019 in Taiwan. De conferentie wordt georganiseerd op verzoek van het Global Network of Women's Shelters (GNWS).

 • Ledenbijeenkomst over i-standaarden in het sociaal domein en de WLZ

  Op 7 november 2019 organiseren Federatie Opvang, de RIBW Alliantie en GGZ Nederland een ledenbijeenkomst over de i-standaarden voor de WLZ, de WMO en de Jeugdzorg.

 • 13, 14 & 15 november: Internationale conferentie en EFJCA Network Meeting

  Op 13 & 14 november vindt de internationale conferentie 'One Safe Place for Hope and Empowerment' plaats, georganiseerd door de European Family Justice Center Alliance (EFJCA) de Family Justice Center Antwerp en partners.

 • 11-16 november - Symposium: LHBTQI en dakloosheid (Engels)

  FEANTSA is proud to partner with ILGA-Europe & True Colours United to host this years study session in November 2019 with the Council of Europe's Youth Department, which will focus on LGBTIQ homelessness and how homeless services and the LGBTIQ community can work together to prevent and end LGBTIQ homelessness.

 • Algemene Ledenvergadering Federatie Opvang

  De Algemene Ledenvergadering van de Federatie Opvang vindt plaats op woensdag 20 november van 10.00 uur tot 13.00 uur (aansluitend lunch). Over de locatie zullen wij u t.z.t. nader informeren.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op woensdag 20 november 2019 van 14.00 uur - 16.30 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.