Agenda

 • Symposium KFZ in Mariënhof in Amersfoort

  Op 19 september 2019 organiseert het programma KFZ (Kwaliteit Forensische Zorg) de vierde editie van het Symposium KFZ. Diverse KFZ-producten worden door hun ontwikkelaars gepresenteerd. Meer informatie vindt u hier.

 • Regiobijeenkomst i-Sociaal Domein Roermond

  Eind september en begin oktober organiseren het Ketenbureau i-Sociaal Domein, VNG, CAK en IB zeven nieuwe regiobijeenkomsten voor gemeenten, zorgaanbieders en hun softwareleveranciers. Inschrijven hiervoor start op donderdag 29 augustus 2019.

 • Congres Fier ‘Erven van Toekomst’

  De (jeugd)zorg is in ontwikkeling en de decentralisatie heeft nog niet geleid tot dé grote innovatieve transitie. Fier gaat graag het gesprek aan over broodnodige innovatie en toekomstperspectieven voor de (jeugd)zorg en organiseert daarvoor een congres op 25 september 2019.

 • Kenniscafé Krachtwerk

  Op 26 september 2019, van 12.00-16.30u, in Utrecht, organiseren de Impuls Academie en Impuls Werkplaats een kenniscafé over Krachtwerk. Het programma is veelzijdig en interactief, deelname is kosteloos. Klik hier voor meer informatie.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op vrijdag 27 september 2019 van 10.00 uur - 13.00 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • De voortdurende actualiteit van eergerelateerd geweld

  Op woensdag 2 oktober 2019 wordt voor en door professionals in de veiligheidszorg, waaronder Federatie Opvang, een congres georganiseerd over geweld uit naam van de familie-eer. Al tien jaar werken verschillende partijen samen om dit geweld te bestrijden. Op dit congres wordt aandacht besteed aan hoe die aanpak er nu voor staat.

 • Informatiebijeenkomst ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg

  U kent ze vast ook in uw werkgebied: mensen met (mogelijk) gevaarlijk gedrag als gevolg van een psychische stoornis, verstandelijke beperking en/of verslaving.

 • Tweede POD NL Symposium ‘Op weg naar Dialoog – Openingen en valkuilen’

  Kenniscentrum Phrenos nodigt u van harte uit deel te nemen aan het tweede PODNL symposium 'Op weg naar Dialoog – Openingen en valkuilen' op 11 oktober in Utrecht.

 • Theater: STIGMANIET
  21 okt 2019

  Theater: STIGMANIET

  STIGMANIET is een theaterproductie van en door cliënten en medewerkers van Stichting Maatschappelijke Opvang het Verdihuis in Oss.

 • Landelijke HR-dag voor HR-professionals in de forensische zorg

  Met een prikkelende lezing van prof. Ton Wilthagen, Universiteit Tilburg, over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de uitdagingen voor de forensische zorg.

 • Denktank IZO: ‘Wat zie ik aan de horizon?’

  Zorginstituut Nederland organiseert op donderdag 31 oktober 2019 van 9.30 tot 15.30 uur de negende editie van de Denktank IZO over de informatie-uitwisseling binnen de zorg en ondersteuning.

 • Vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang

  De vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang is van 5 tot 8 november 2019 in Taiwan. De conferentie wordt georganiseerd op verzoek van het Global Network of Women's Shelters (GNWS).

 • Ledenbijeenkomst over i-standaarden in het sociaal domein en de WLZ

  Op 7 november 2019 organiseren Federatie Opvang, de RIBW Alliantie en GGZ Nederland een ledenbijeenkomst over de i-standaarden voor de WLZ, de WMO en de Jeugdzorg.

 • 13, 14 & 15 november: Internationale conferentie en EFJCA Network Meeting

  Op 13 & 14 november vindt de internationale conferentie 'One Safe Place for Hope and Empowerment' plaats, georganiseerd door de European Family Justice Center Alliance (EFJCA) de Family Justice Center Antwerp en partners.

 • 11-16 november - Symposium: LHBTQI en dakloosheid (Engels)

  FEANTSA is proud to partner with ILGA-Europe & True Colours United to host this years study session in November 2019 with the Council of Europe's Youth Department, which will focus on LGBTIQ homelessness and how homeless services and the LGBTIQ community can work together to prevent and end LGBTIQ homelessness.

 • Algemene Ledenvergadering Federatie Opvang

  De Algemene Ledenvergadering van de Federatie Opvang vindt plaats op woensdag 20 november van 10.00 uur tot 13.00 uur (aansluitend lunch). Over de locatie zullen wij u t.z.t. nader informeren.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op woensdag 20 november 2019 van 14.00 uur - 16.30 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.