Nieuws

 • Brandbrief G4: meer woningen en geld nodig voor dakloze mensen

  De vier grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (G4) doen een dringend beroep op het kabinet om haar verantwoordelijkheid te nemen en de trend van stijgende dakloosheid te keren. Er zijn meer betaalbare woningen nodig om daklozen een nieuwe start te geven en meer geld om kwetsbare dakloze mensen ondersteuning te bieden. De G4 schrijven dit in een brandbrief aan minister-president Rutte, de ministers Ollongren en Hoekstra en de staatssecretarissen Van Ark en Blokhuis.

 • Stem op ons en help ons naar het Festival Forensische Zorg

  Op 28 januari 2020 vindt weer het jaarlijkse Festival Forensische Zorg plaats. Dit drukbezochte festival is het moment om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen en vooral ook nieuwe contacten te leggen. Het thema is dit jaar ‘Spanning’.

 • Chat met Fier bereikt onzichtbare slachtoffers van seksuele uitbuiting

  In 2018 kwamen in totaal 408 vermoedelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting op de Chat met Fier. Van deze slachtoffers was ruim 60% minderjarig en het betrof voornamelijk Nederlandse meisjes en vrouwen. Zij vertelden veelal voor het eerst over wat hen is aangedaan en waren op zoek naar een luisterend oor, hulp en/of advies.

 • Stop de woningnood! Tijd voor een integrale aanpak

  Eerder werd al richting VWS de noodklok geluid over het onaanvaardbare toenemen van dak en thuislozen, het gebrek aan middelen voor goede begeleiding en het schrikbarende tekort aan woningen. In een brief aan Binnenlandse Zaken wordt met name dat laatste thema vanzelfsprekend uitgediept.

 • Actieprogramma Weer Thuis! start in de regio Hart van Brabant

  Kwetsbare inwoners zoveel als mogelijk ‘gewoon in de wijk’ laten wonen. Met dat doel ondertekenden gemeente Tilburg en gemeente Gilze-Rijen namens de regio Hart van Brabant, Wonen Breburg namens de woningcorporaties en SMO-Traverse namens de zorgaanbieders 8 oktober de intentieverklaring van het landelijke Actieprogramma Weer Thuis!.

 • Onze nieuwe naam is bekend!

  Vanaf 1 januari 2020 gaan Federatie Opvang en RIBW Alliantie samen verder als één vereniging.

 • Nieuwere artikelen Oudere artikelen
Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.