• EU tekent Istanbul Verdag

    De Europese Unie heeft besloten om het Istanbul Verdrag te tekenen, dit is het verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en aanpakken van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld. Met deze beslissing laat de EU zien dat ze het probleem van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld serieus willen aanpakken.

    Alle landen die lid zijn van de EU hebben het Istanbul verdrag getekend en een groot deel van de landen heeft het verdrag inmiddels ook geratificeerd, waaronder Nederland. De uiteindelijke ratificatie van het verdrag door de EU kan de implementatie in de verschillende landen ondersteunen en versterken. Daarbij kan de EU zorgdragen voor goede samenhang tussen nationale en Europese wetgeving in de aanpak van deze vormen van geweld.

    Voor Nederland is het verdrag op 1 maart 2016 in werking getreden door de ratificatie in 2015.

    Voor meer informatie: Klik hier

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.