• Effectief werken bij conflictscheidingen

  Professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de eindconferentie van het ZonMw programma “Conflictscheidingen in Midden-Brabant”.
  Medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en Kompaan en De Bocht delen hun ervaring met de MASIC en met het High Conflict Forum; een innovatieve werkwijze om vastgelopen conflictscheidingszaken vlot te trekken.

  Conferentie (met simultane vertaling Engels – Nederlands) - Donderdag 26 oktober 2017

  Plenaire lezingen:
  1.“Het ZonMw project Conflictscheidingen in Midden Brabant”
  Prof.dr. Corine de Ruiter, Hoogleraar Forensische Psychologie Maastricht University
  2.“Intimate Partner Violence in High Conflict Divorce: What to Know and What to Do”
  Prof. dr. Amy Holtzworth-Munroe, Professor of Clinical Psychology Indiana University,
  Bloomington, Indiana, USA
  3.“New Ways for Families: How to work with high-conflict people”
  Bill Eddy, LCSW, Esq., High Conflict Institute, San Diego, California, USA

  Workshops, waaronder:
  Partnergeweld met ouders in een conflictscheiding bespreekbaar maken met de MASIC (Mediator’s Assessment of Safety Issues and Concerns): medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en Kompaan en de Bocht die het afgelopen jaar met de MASIC hebben gewerkt worden in een panel geïnterviewd over hun ervaringen en het High Conflict Forum: Een innovatieve werkwijze om vastgelopen conflictscheidingszaken vlot te trekken met Cindy de Rijke, Kompaan en de Bocht en mr. dr. Veronica Smits, universitair docent, Tilburg University en plv. familierechter;

  Workshop ‘New Ways 4 Families’ door Bill Eddy (in het Engels, geen vertaling) - Vrijdag 27 oktober
  Bill Eddy zal een eendaagse workshop geven voor 40 professionals over zijn kosten-effectieve interventie bij conflictscheidingen, waarbij conflictbeheersings- en communicatievaardigheden worden aangeleerd. Deze workshop is beperkt tot 40 deelnemers.

  Kosten:

  donderdag 26 oktober € 275,- incl. btw, vrijdag 27 oktober € 400,- incl. btw met recht op toegang op donderdag 26 oktober. Accreditaties worden aangevraagd.

  Informatie
  Voor meer informatie over het programma zie deze link

  Aanmelden
  Aanmelding kan via deze link.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.