• De Kick-off : Forensische spoedcursus voor RIBW en MO

  Sinds 2017 zijn de RIBW en MO instellingen lid van het EFP. Als startpunt voor de samenwerking is verkennend onderzoek gedaan om de dienstverlening van het EFP zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van de sector. Uit deze inventarisatie kwam als grootste wens naar voren het verhogen van forensische (basis)kennis op de werkvloer.

  Veel medewerkers werken immers incidenteel met forensische cliënten, of men werkt met een groep waar forensische cliënten en reguliere cliënten gemengd zijn. Daarom is als eerste besloten om een (online) spoedcursus te ontwikkelen, waarin specifiek forensische kennis in korte en handzame vorm aangeboden wordt. Daarnaast is de behoefte uitgesproken om beschikbare forensische kennis makkelijk vindbaar te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een begrippenlijst waarop je kan doorklikken naar uitgebreidere informatie of een e-learning module.
  Het EFP is nu in samenspraak met de RIBW en MO-sector begonnen met het ontwikkelen van deze spoedcursus waar in een kort tijdbestek kennis kan worden opgedaan rondom belangrijkste zaken waar je mee te maken krijgt, en daarbij handige handvatten voor als je (incidenteel) met forensische patiënten werkt. Naast deze spoedcursus wordt samen met het gehele forensische veld samengewerkt aan de KFZ forensische leerlijn voor uitgebreidere e-learning modules.

  Oproep!
  Afgelopen donderdag 21 september is tijdens de KFZ-dag de kick-off gegeven voor het project. Om de spoedcursus echter te ontwikkelen zoeken we acht mensen die binnen een werkgroep willen meedenken en meewerken. We zoeken mensen van de werkvloer die weten waar collega’s tegenaan lopen en waar behoefte aan is. En die inhoudelijk input willen geven, en meedenken over handige manieren om de kennis toegankelijk te maken.
  Kortom: vind je het leuk om binnen de RIBW en MO sector je in te zetten voor een betere forensische basiskennis waarmee je jouw vak en vakgenoten verder kan helpen? Meld je dan aan bij Jeantine Stam: jstam@efp.nl. Aanmelden kan tot en met 20 oktober 2017. Tijdsinvestering zal ongeveer 2,5 dag zijn voor de duur van het traject.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.