• Bijeenkomst Weer Thuis!: verder met beschermd wonen en maatschappelijke opvang

  Wat is er bereikt met actieprogramma Weer Thuis!? Waar lopen gemeenten, corporaties en zorgaanbieders tegenaan? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord op donderdag 18 januari 2018 tijdens de bijeenkomst Verder met beschermd wonen en maatschappelijke opvang. De dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma en is een initiatief van partijen achter het programma Weer Thuis! en Platform31 van het experiment Weer thuis in de wijk.

  Weer ‘thuis wonen’ in de wijk na problemen. Wie wil dat nou niet? Het was de inzet van het Rapport-Dannenberg en door vrijwel iedereen omarmd. Omdat de uitvoering soms weerbarstiger is dan de theorie – en uitstroom onvoldoende slaagt – is het actieprogramma Weer Thuis! gestart vanuit de betrokken brancheorganisaties. Dit programma richt zich op bestuurders.

  Daarnaast is Platform31 het experiment Weer thuis in de wijk gestart. Hierin experimenteren gemeenten, corporaties en zorgaanbieders om de woonopgave beter in beeld te krijgen, hun samenwerking te verbeteren en randvoorwaarden in de wijk te ontwikkelen.

  Programma
  Hieronder volgt het programma op hoofdlijnen. Het definitieve programma volgt in december.

  Ochtenddeel:
  •In de geest van Dannenberg
  Wat was het ideaal? Hoe blijven we werken aan een wijk voor iedereen?
  •Regionale samenwerkingsafspraken
  Hoe werken gemeenten, corporaties en ‘zorg/opvang-partijen’ in de 8 deelnemende regio’s samen? Deelnemers Groningen, Assen, Nijmegen, Haarlem, Den Haag, Hoekse Waard, Venray en Eindhoven delen de resultaten van nieuwe, veelal regionale samenwerkingsafspraken.
  •Hoe zijn 12 experiment-gemeenten en hun lokale partners aan de slag gegaan?
  Welke inzichten leverde het experiment Weer thuis in de wijk op voor de woonopgave, de samenwerking tussen partijen en wat kan en nodig is in de wijk?

  Middagdeel:
  Verdiep uw kennis tijdens een aantal praktijkgerichte workshops:
  •De Bossche aanpak
  Hoe stroomlijnen corporaties, gemeente en GGZ-ondernemers hun samenwerking?
  •Zorgorganisatie Kwintes
  Kwintes stimuleert het zelfstandig wonen voor alle GGZ-doelgroepen en werkt dit uitgangspunt consequent uit. Wat is nodig en wat kan je doen om woonvaardigheden bij doorstromers te stimuleren?
  •Housing Parkstad
  Een integrale aanpak leidt tot doorstroming vaan jaarlijks 150 mensen.

  Datum: donderdag 18 januari 2018
  Tijdstip: 9:30 uur - 16:00 uur
  Locatie: 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont: Goorsteeg 66, 6718 TB Ede
  Kosten: deelname is kosteloos

  Aanmelden:
  Aanmelden kan via deze link.

   

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.