• Bijeenkomst doorontwikkeling De Nieuwe Toekomst

  Donderdag 11 mei was de eerste bijeenkomst in het kader van doorontwikkeling van de interventie De Nieuwe Toekomst. Het doel van de interventie is om vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt te begeleiden naar sociale en economische zelfstandigheid om zo de kans op herhaling van huiselijk geweld te verkleinen.

  De interventie bestaat uit een groepstraining van 10 bijeenkomsten en een vervolg traject waarin de vrouwen ondersteund worden door vrijwillige coaches.

  De bijeenkomst is onderdeel van het landelijk project dat de Federatie Opvang uitvoert in samenwerking met De Nederlandse Vrouwenraad (NVR) en Movisie, met financiering van het ministerie van OCW. Doel van het landelijk project is om de interventie verder te professionaliseren en aan te scherpen op basis van de ervaringen van de eerdere pilots. En om de interventie erkend te krijgen en opgenomen in de databank van effectieve sociale interventies.

  Op de bijeenkomst van afgelopen donderdag deelde ervaren projectleiders, coaches en trainers met veel enthousiasme hun ervaringen en is er kritisch gekeken naar de formuleringen van de doelen, de doelgroep en naar haalbare resultaten.

  Voor meer informatie over De Nieuwe Toekomst: Klik hier

  DNTbijeen

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.