Agenda

 • Festival Forensische Zorg 2018

  10 jaar Festival Forensische Zorg, dat gaan we vieren! Deze feestelijke editie heeft als thema '10 jaar in verbinding'; in verbinding met elkaar, met de samenleving en met vele partners binnen en buiten de wereld van justitie en zorg.
  Als er één dag in het jaar is waarop we de verbinding zoeken én vinden, is het wel tijdens het Festival Forensische Zorg.

 • Goede buren – Wat werkt in woonprojecten waar verschillende groepen mensen samen wonen en leven?

  Gemengd wonen lijkt een oplossing te bieden voor diverse huisvestingsvraagstukken en voor een zachte landing van ‘kwetsbare’ groepen bewoners in een wijk. In gemengde woonprojecten (ook wel ‘de Magic Mix’ genoemd) wonen verschillende ‘typen’ bewoners samen: bijvoorbeeld reguliere huurders met (ex)dak- en thuislozen, studenten met ouderen, werkende jongeren met vluchtelingen of juist een waaier aan doelgroepen door elkaar, waaronder ook mensen met psychische kwetsbaarheid of jongeren met een licht verstandelijke beperking.

 • Expertmeeting ‘Schuldenaanpak Opvang en Beschermd Wonen cliënten’

  Op 30 januari organiseert Federatie Opvang met NVVK een bijeenkomst voor professionals van lidinstellingen over schulden in de opvang en beschermd wonen.

 • Symposium: De kracht van aandacht

  Het Vergeten Kind gelooft in de kracht van aandacht. Een kind heeft positieve relaties met volwassenen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Belangrijke steunpilaren in het leven van kwetsbare kinderen zijn uiteraard alle zorgprofessionals. Door contacten met jeugdzorginstanties, maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, COA en speciaal onderwijs, is bekend dat het geven van voldoende aandacht onder druk staat. Het ontbreekt soms aan tijd, mensen en geld. Het Vergeten Kind zoekt daarom samenwerking! Op vrijdag 2 februari presenteren zij hun projecten en laten zien hoe we er samen voor kunnen zorgen dat elk kind gezien wordt.

 • Tackling Gender-based Violence in Europe: Advancing Strategies to End Violence against Women

  Volgens het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA) heeft één op de drie vrouwen sinds haar vijftiende geweld ervaren. Gendergerelateerd geweld komt dus heel erg veel voor. Op 20 februari 2017 vindt er in België een internationaal symposium plaats waar de aanpak van gendergerelateerd geweld in de EU het onderwerp van gesprek zal zijn.

 • Congres ‘Samen werken aan sociale inclusie’

  Meedoen in de maatschappij, dat wil iedereen. Ook mensen die niet vanzelfsprekend kunnen meedoen, vanwege beperkingen en/of psychosociale kwetsbaarheid. Zet u zich in voor een inclusieve en veilige wijk?

 • Veerkrachtig aan de slag

  Met het congres "Veerkrachtig aan de slag" luiden we de start in van de nieuwe methodiek en het implementatieplan van het project Veerkracht. Tijdens deze dag wordt o.a. de nieuwe methodiek gepresenteerd en workshops gegeven voor en door leden.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op vrijdag 23 maart 2018 van 10.00 uur - 13.00 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • Algemene Ledenvergadering Federatie Opvang

  De Algemene Ledenvergadering van de Federatie Opvang vindt plaats op woensdag 20 juni 2018 van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Mercure Hotel in Amersfoort.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op woensdag 20 juni 2018 van 14.00 uur - 16.30 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 van 10.00 uur - 13.00 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • Algemene Ledenvergadering Federatie Opvang

  De Algemene Ledenvergadering van de Federatie Opvang vindt plaats op woensdag 21 november van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Mercure Hotel in Amersfoort.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op woensdag 21 november 2018 van 14.00 uur - 16.30 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • Vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang

  De vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang is van 4 november tot 7 november 2019 in Taiwan. De conferentie wordt georganiseerd op verzoek van het Global Network of Women's Shelters (GNWS).

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.