Agenda

 • Slotconferentie Leerplan Ervaringsdeskundigheid

  Op dinsdag 24 oktober van 9.30 – 12.30 uur vindt in de Domstad te Utrecht de slotconferentie plaats van het project Ontwikkeling landelijk leerplan Ervaringsdeskundigheid. Doel van het project is het ontwikkelen van een landelijk leerplan Ervaringsdeskundigheid op MBO4 en HBO5 niveau.

 • Effectief werken bij conflictscheidingen

  Professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de eindconferentie van het ZonMw programma “Conflictscheidingen in Midden-Brabant”.
  Medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en Kompaan en De Bocht delen hun ervaring met de MASIC en met het High Conflict Forum; een innovatieve werkwijze om vastgelopen conflictscheidingszaken vlot te trekken.

 • Masterclass Zorgvastgoed: Circulair bouwen in de zorg

  Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert samen met brancheorganisaties ActiZ, GGZ-Nederland (mede namens RIBW Alliantie en Federatie Opvang) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) drie ledenbijeenkomsten in het najaar van 2017 die in het teken staan van 'bouwen en wonen met het oog op de toekomst'.

 • WAVE conferentie
  30 okt 2017

  WAVE conferentie

  De jaarlijkse conferentie van het Europese netwerk van de vrouwenopvang, WAVE network, is dit jaar van maandag 30 oktober tot en met woensdag 1 november in Boedapest, Hongarije.

 • Boekpresentatie Aminata

  Simone van de Wijdeven, beëdigd tolk Frans, legde het eerste contact met de Maatschappelijke Opvang 's-Hertogenbosch zo’n vier jaar geleden. Ze legde het plan voor om een boek te schrijven over Afrikaanse meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandel, de prostitutie in verdwijnen, daaruit vluchten en terecht komen in de verschillende procedures om een verblijfstitel te krijgen. Na vier jaar hard werken is het boek van Simone eindelijk klaar. De officiële boekpresentatie vindt plaats op 5 november. Het boek is nu al te bestellen via de website www.simonevandewijdeven.nl, leverbaar vanaf 5 november.

 • Jaarcongres Huiselijk Geweld - Wat onzichtbaar is, zichtbaar maken

  Een miljoen mensen in Nederland wordt jaarlijks slachtoffer van huiselijk geweld. Tussen de 200.000 en 230.000 personen hebben zelfs te maken met ernstig of herhaald huiselijk geweld. Daarom organiseren Fier en Logacom samen het Jaarcongres ‘Huiselijk Geweld: Wat onzichtbaar is,zichtbaar maken’.

 • Algemene Leden Vergadering Federatie Opvang

  De ALV van de Federatie Opvang vindt plaats in Amersfoort van 10.00-13.00u, alle leden ontvangen een week van tevoren agenda en vergaderstukken.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Overleg van het landelijk netwerk van vrouwenopvang voor directeuren/bestuurders. In de middag, aansluitend op de ALV.

 • Congres Impuls Participatie en Maatschappelijke Zorg

  SAVE THE DATE Op 23 november 2017 organiseert de academische werkplaats Impuls een groot congres. Presentatie van resultaten van tien jaar samenwerking in de academische werkplaatsen Opvang & Herstel en OGGZ en van de kennisagenda van de nieuwe academische werkplaats Impuls.

 • Themadag ‘Van trauma naar herstel’

  In de Week tegen Kindermishandeling organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en GGD Haaglanden op 24 november 2017 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Van trauma naar herstel’. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 • Symposium De Grens
  24 nov 2017

  Symposium De Grens

  Stichting Alternatief Beraad organiseert op 24 november 2017 een symposium met diverse workshops en sprekers over het onderwerp: "De Grens, over dader- en slachtofferschap bij chronische traumatisering en slachtoffers van mensenhandel".

 • Denktank IZO
  28 nov 2017

  Denktank IZO

  Het Zorginstituut organiseert weer een denktank IZO. Het thema is dit keer ‘De stem van de klant, samen met burgers de informatievoorziening in zorg en ondersteuning innoveren’

 • Masterclass Zorgvastgoed: Flexibiliteit in zorgvastgoed

  Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert samen met brancheorganisaties ActiZ, GGZ-Nederland (mede namens RIBW Alliantie en Federatie Opvang) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) drie ledenbijeenkomsten in het najaar van 2017 die in het teken staan van 'bouwen en wonen met het oog op de toekomst'.

 • Bijeenkomst “IPS voor opvang cliënten”

  Federatie Opvang , Kenniscentrum Phrenos en de Landelijke Cliëntenraad nodigen u uit voor een bijeenkomst over IPS (Individuele Plaatsing en Steun) op maandag 4 december 2017 om 13.00 uur in Amersfoort.

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.