Agenda

 • Informatiebijeenkomst ontwikkelingen Forensische Zorg - voor leden

  Op maandag 10 september organiseren Federatie Opvang en RIBW Alliantie voor haar leden een informatiebijeenkomst over de forensische zorg. De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in Amersfoort. U bent vanaf 14.30 uur van harte welkom.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 van 10.00 uur - 13.00 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • 13e European Research Conference on Homelessness

  Op 21 september 2018 organiseren FEANTSA's European Observatory on Homelessness, het Metropolitan Research Institute Budapest en de Shelter Foundation Budapest de 13e wetenschappelijke conferentie over het voorkomen van dakloosheid. Het thema in 2018 is 'Sociale en economische integratie van dakloze mensen'. De conferentie vindt plaats in Boedapest, Hongarije. Voor informatie en aanmelden, klik hier.

 • In gesprek met bestuur Federatie Opvang - regiobijeenkomst leden

  Het bestuur van de Federatie Opvang wil in gesprek met haar leden. Daar worden drie regiobijeenkomsten voor georganiseerd. Voor Zeeland Brabant en Limburg vindt deze plaats op 27 september 2018 vanaf 14.00 uur. Nadere informatie over programma volgt. Voor aanmelden, klik hier.

 • Kind & Natuur tweedaagse

  De Kind & Natuur tweedaagse 2018 vindt plaats op 27 en 28 september in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De groene speelleeromgeving: geef handen en voeten aan de pedagogische waarde van natuur.

 • International Street Medicine Symposium

  Het prestigieuze International Street Medicine Symposium komt na veertien jaar voor het eerst naar Nederland. Van 3 tot en met 6 oktober 2018 is Rotterdam de gaststad. Het symposium is bedoeld voor (medische) zorgprofessionals die met dakloze mensen werken. Voor informatie en aanmelden, klik hier.

 • In gesprek met bestuur Federatie Opvang - regiobijeenkomst leden

  Het bestuur van de Federatie Opvang wil in gesprek met haar leden. Daar worden drie regiobijeenkomsten voor georganiseerd. Voor Utrecht, Noord- en Zuid-Holland en Gelderland vindt deze plaats op 03 oktober 2018 in de ochtend. Nadere informatie over programma volgt. Voor aanmelden, klik hier.

 • In gesprek met bestuur Federatie Opvang - regiobijeenkomst leden

  Het bestuur van de Federatie Opvang wil in gesprek met haar leden. Daar worden drie regiobijeenkomsten voor georganiseerd. Voor Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel vindt deze plaats op 10 oktober 2018 vanaf 14.00 uur. Nadere informatie over programma volgt. Voor aanmelden, klik hier.

 • Training Omgaan met ‘moeilijke’ doelgroepen

  De training 'Omgaan met moeilijke groepen' vindt plaats op 11 oktober 2018, van 12.30-17.00u in Utrecht en is bedoeld voor bewindvoerders en inkomensbeheerders. De training gaat in op hoe men beter kan en moet omgaan met kwetsbare cliënten en schenkt aandacht aan persoonlijke verhalen en ervaren obstakels door ervaringsdeskundigen. De training is ontwikkeld door Stichting De Tussenvoorziening in samenwerking met de BPBI (branche organisatie van bewindvoerders), Stadsgeldbeheer en Imago (ervaringsdeskundigen).

 • Hoarding congres LIMOR - Wie wat bewaart heeft wat

  Stichting LIMOR krijgt vanuit verschillende gemeenten steeds vaker aanmeldingen van cliënten met een problematische verzamelstoornis, ook wel hoarding genoemd. Over deze stoornis bestaat nog te weinig kennis bij betrokken instanties, waardoor veel van deze cliënten onvoldoende effectief worden geholpen.Tijdens dit congres ontmoet u sprekers uit verschillende hoeken van het zorgveld en doet een cliënt zijn verhaal. Klik hier voor informatie en aanmelden.

 • WAVE conferentie 2018
  22 okt 2018

  WAVE conferentie 2018

  De conferentie van WAVE, het Europese netwerk van de vrouwenopvang, is dit jaar van 22 tot en met 23 oktober in Malta.

 • Stichting HVO-Querido organiseert Housing First Dag

  Op 1 november 2018 organiseert stichting HVO-Querido in Amsterdam een Housing First Dag. Aanvang is om 09.30 uur, de bijeenkomst wordt om 16.00 uur afgesloten met een hapje en drankje. De bijeenkomst vindt plaats bij de Refugee Company B.V., H.J.E. Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam.

 • Bijeenkomst Platform IPS bij Kenniscentrum Phrenos

  De bijeenkomst duurt 1 dagdeel, van 9.30 uur tot 12.30 uur bij Kenniscentrum Phrenos, Da Costakade 45, Utrecht.

 • Startbijeenkomst Netwerk Sociale Inclusie en Participatie - voor leden

  De Federatie Opvang en de RIBW Alliantie organiseren een werkconferentie om concreet te maken wat de resultaten moeten zijn van het te starten Netwerk Sociale Inclusie en Participatie. Het startpunt is de infographic met daarin de ambities voor dit netwerk. Reserveer alvast deze dag in uw agenda! Een historisch moment waarop leden voor het eerst en samen koers bepalen op weg naar een samenleving, waarin mensen met een psychische- en sociaal economische kwetsbaarheid meedoen op alle leefgebieden. Nadere informatie volgt!

 • Algemene Ledenvergadering Federatie Opvang

  De Algemene Ledenvergadering van de Federatie Opvang vindt plaats op woensdag 21 november van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Mercure Hotel in Amersfoort.

 • Directeurenoverleg Vrouwenopvang

  Het overleg van het landelijk netwerk van de Vrouwenopvang voor directie/bestuurders vindt plaats op woensdag 21 november 2018 van 14.00 uur - 16.30 uur bij Federatie Opvang in Amersfoort.

 • Jaarcongres Huiselijk Geweld

  Het 5e Jaarcongres Huiselijk Geweld wordt gehouden op 22 november 2018 in De ReeHorst in Ede. Op het congres staat het programma 'Geweld hoort nergens thuis' centraal.

 • ‘Van bus naar buurt’ - Tussenvoorziening bestaat 25 jaar

  Stichting De Tussenvoorziening Utrecht viert op 27 november 2018, van 12.00 -18.00 uur, het 25 jarig bestaan. Gestart met opvang en hulp vanuit een bus, inmiddels een organisatie die tot doel heeft dakloosheid te voorkomen en armoede te bestrijden. Het congres staat in het teken van preventie dakloosheid en het vinden van een duurzame plek in de samenleving. Informatie over aanmelden en programma volgt. Save the date!

 • Landelijke dag RIBW/MO

  Op 29 november 2018 organiseert het EFP samen met Federatie Opvang en de RIBW Alliantie een landelijke studiedag. Deze dag is onderdeel van het project forensische deskundigheidsbevordering, waarin we samen hard gewerkt hebben aan het verbeteren van kennis en kunde binnen het RIBW/MO-veld, 10:00 - 16:30 uur met inloop vanaf 09:00 uur, locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7 in Utrecht. Op onze website vindt u meer informatie.

 • Vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang

  De vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang is van 5 tot 8 november 2019 in Taiwan. De conferentie wordt georganiseerd op verzoek van het Global Network of Women's Shelters (GNWS).

Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.