Nieuws

 • “De opvang is NU vol”:Tweede Kamer bij debat opvang en beschermd wonen

  In het debat op 13 juni over maatschappelijke opvang en beschermd wonen was veel aandacht voor het gebrek aan woningen voor uitstroom uit maatschappelijke opvang en beschermd wonen. ChristenUnie Kamerlid Carla Dik-Faber deed een dringende oproep aan staatssecretaris Blokhuis (VWS) om met zijn collega minister Ollongren en samen met gemeenten te kijken naar versnelling van bouw van (desnoods) flexibele huisvesting.

 • Training Basiskennis Financiën druk bezocht

  Op donderdag 7 juni 2018 organiseerde de Federatie Opvang voor de eerste keer een training “Basiskennis Financiën”. De training is onderdeel van het project “Versterking Financiële Zelfredzaamheid van cliënten in de opvang/BW van de Federatie Opvang. Ruim 60 professionals uit instellingen vanuit het hele land bezochten de training. Het idee is om voor cliënten zo snel mogelijk de meest belangrijke zaken op financieel gebied te checken en te regelen en daarvoor alle professionals kennis en praktische tools aan te reiken.

 • Onderzoek: een op de twintig thuiswonende ouderen mishandeld

  Naar schatting 5,5 procent van de thuiswonende 65-plussers heeft wel eens te maken gehad met mishandeling of financiële uitbuiting. Dat is één op de twintig. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat is gedaan in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 • Campagne huwelijksdwang en achterlating

  Deze week is de campagne Huwelijksdwang en achterlating van start gegaan en duurt tot eind juni. In Nederland worden jaarlijks kinderen en jongeren achtergelaten in het buitenland, terwijl ze dachten op vakantie of familiebezoek te gaan. Na de vakantie blijft hun stoel op school leeg, terwijl de rest van het gezin terugkeert naar Nederland. Ook worden jaarlijks jongeren door hun ouders, familie of omgeving gedwongen tot een huwelijk.

 • Plan SZW ‘Brede Aanpak Schulden’ laat kansen liggen

  Staatssecretaris van SZW, Tamara van Ark, lanceerde onlangs de Brede Aanpak Schulden. Een uitgebreid plan, waarbij niet alleen meerdere departementen, maar ook tal van partners zijn betrokken als NVVK , CJIB en Schuldhulpmaatjes. Er is aandacht voor de aanpak van problematische schulden: 1,4 miljoen huishoudens hebben problematische schulden of dreigen deze te krijgen tegenover slechts 193.000 huishoudens die bekend zijn bij de (gemeentelijke) schuldhulp. Op 14 juni 2018 debatteert de Tweede Kamer over het plan.

 • Social Inclusion Games in Twente: deelnemers welkom!

  In Twente worden dit jaar voor de tweede keer de “Social Inclusion Games” gehouden. Een bijzonder evenement, speciaal bedoeld voor cliënten van organisaties voor opvang of beschermd/begeleid wonen. Tal van activiteiten zullen plaatsvinden, van sport ten spel tot zang en dans. In 2010 werden deze spelen ook al in Twente gehouden, met groot succes. Het is echt een belevenis om mee te maken. De Games worden van 29 juli tot en met 4 augustus in het Diekman stadion gehouden.

 • Nieuwere artikelen Oudere artikelen
Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.