Nieuws

 • Slachtoffers huiselijk geweld vaak als kind mishandeld

  Uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt dat veel vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en aankloppen bij de vrouwenopvang Arosa (Rotterdam), veel meer nodig hebben dan eerste opvang en begeleiding naar zelfstandig wonen.

 • Participatiefestival 24 mei: kennisdeling en inspiratie

  Op 24 mei vindt het grote Kennis- en Participatiefestival plaats in Den Bosch. Staatsecretarissen Blokhuis (VWS) en van Ark (SZW), zullen de opening verrichten. Het festival is in samenwerking met een groot aantal partijen tot stand gekomen; Programmaraad Werk en Inkomen, UWV, Divosa, ministerie van SZW, GGZ Nederland en anderen.

 • Eerste editie GroenEffect Magazine is live

  GroenEffect, het nieuwe journalistieke platform over de positieve effecten van groen op gezondheid, heeft zijn eerste editie van een online tijdschrift gepubliceerd! In dit magazine is o.a. een analyse te lezen over de aanleg van een tuin bij vrouwenopvang Safegroup ZHZ in Dordrecht, die kinderen weer in hun kracht laat staan. Lees het magazine hier!

 • ‘Een derde van de levensdelicten heeft te maken met huiselijk geweld’

  Deze uitspraak deed minister Dekker (rechtsbescherming) in de Tweede Kamer op 4 april bij een overleg over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het Kabinet heeft de aanpak van huiselijk geweld tot speerpunt van het kabinetsbeleid gemaakt. In het AO ging minister Hugo de Jonge van VWS uitvoerig in op de positie van de vrouwenopvang.

 • WODC onderzoek naar recidive bij daders van huiselijk geweld

  Het WODC (Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum) heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de recidive onder veroordeelde daders van huiselijk geweld. Uit dit onderzoek blijkt dat 30 tot 33% van de veroordeelde daders van huiselijk geweld binnen twee jaar opnieuw veroordeeld is voor enig delict.

 • Actie nodig om situatie vrouwen in vrouwenopvang te verbeteren

  De Federatie Opvang wil dat er concrete oplossingen, in plaats van goede intenties, komen voor de administratieve en financiële problemen waar vrouwen in verstrikt raken als zij vanwege een vlucht voor huiselijk geweld in de vrouwenopvang terecht komen. Het is bijna een jaar geleden dat de Nationale Ombudsman hierover zijn onderzoek presenteerde. De Tweede Kamer debatteert op 4 april met minister Hugo de Jonge over (onder meer) de vrouwenopvang.

 • Nieuwere artikelen Oudere artikelen
Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.