Nieuws

 • Helpt het als jongeren hun eigen woonvoorziening keuren?

  Onder de naam Koersen Op Eigen Kunnen (KOEK), gingen jongeren en medewerkers van zes opvanginstellingen voor dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam de afgelopen anderhalf jaar aan de slag met de PAja!-methode. Met deze methode beoordeelden de jongeren zelf hun begeleiding en opvang. Wat het opleverde? Verbetering privacy, meer begeleiding, verbetering brandveiligheid en hygiëne, betere bereikbaarheid en communicatie met begeleiders en aanpak budgetbeheer.

 • Nieuwe datum voor 4e Wereldconferentie Vrouwenopvang

  De vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang wordt volgend jaar georganiseerd door de het nationaal netwerk van de vrouwenopvang in Taiwan op verzoek van het Global Network of Women's Shelters (GNWS). De definitieve datum en locatie zijn nu bekend gemaakt: 5 - 8 November 2019 in Kaohsiung, Taiwan.

 • Plannen om onafhankelijke cliëntondersteuning te verbeteren

  Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft de Tweede Kamer laten weten wat hij wil gaan doen om de onafhankelijke cliënt ondersteuning in de Wmo, Wlz en Zvw te verbeteren. In de brief schetst hij de hoofdlijnen. De Federatie Opvang gaat komende maand in gesprek met VWS over concretisering van de plannen.

 • Voortgang brede aanpak schulden - debat Tweede Kamer

  In mei 2018 zond staatssecretaris Tamara van Ark haar plan voor een brede schuldenaanpak naar de Tweede Kamer. In het daaropvolgende debat en de plenaire afronding daarvan dienden een groot aantal Kamerleden moties in om vaart te krijgen in de knelpunten rond schuldhulp en aanpak van armoede. De aangenomen moties laten zien dat de door Federatie Opvang, RIBW Alliantie en GGZ Nederland geagendeerde knelpunten, erkend worden als prioriteiten bij de aanpak.

 • Ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg

  De ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg is begin juli aangeboden aan het Ministerie van VWS en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De norm is het resultaat van intensieve samenwerking tussen veldpartners, met inbreng van ervaringen van cliënten en familieorganisaties. Federatie Opvang was vertegenwoordigd in de stuurgroep en in de werkgroep. Dit document wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer.

 • Update Landelijke studiedag RIBW/MO

  ‘Hoe vind je een goede balans tussen herstelgericht én forensisch werken?’
  Op 29 november 2018 organiseert het EFP samen met Federatie Opvang en de RIBW Alliantie een landelijke studiedag. De uitnodiging is verzonden en er komen al veel inschrijvingen binnen. In eerste instantie werd op de landelijke studiedag plaats geboden voor 80 personen. Door het enthousiasme vanuit het veld om deel te nemen heeft de stuurgroep besloten het aantal plaatsen te vergroten naar 120 personen. Heb jij je nog niet ingeschreven en wil je wel naar de landelijke studiedag op 29 november 2018 komen? Wees er dan snel bij en klik hier om je in te schrijven.

 • Nieuwere artikelen Oudere artikelen
Inlog voor leden close
De website van de Federatie Opvang is voor iedereen toegankelijk. Echter, alleen medewerkers van bij de Federatie Opvang aangesloten lidinstellingen hebben toegang tot:
- De besloten items van deze website;
- De ledennieuwsbrieven

Heeft u nog geen account, maar wilt u als lid graag toegang tot dit besloten gedeelte, dan kunt u hier een account aanvragen.

Hieronder kunt u met uw (werk) e-mailadres en bij registratie opgegeven wachtwoord inloggen voor toegang tot de niet-publieke onderdelen van deze website. En vraag hier een nieuw wachtwoord aan.